Google można ścieżki użytkowników nawet gdy ich historia lokalizacji jest wyłączone

Computer Security News

Associated Press poinformował, że liczba Google usługi na Android i iPhone zachować dane lokalizacji użytkowników, nawet jeśli ich “historię lokalizacji” jest wyłączona.

Po użytkowników wyłączyć “Historię lokalizacji” z ustawień prywatności aplikacji Google, powinien uniemożliwiają przechowywanie swoich danych lokalizacji Google.

Jednak sytuacja jest zupełnie inna. AP ekspertów znalazłem, że nawet, gdy historia lokalizacji użytkowników jest wyłączona, niektóre aplikacje Google automatycznie zapisać “sygnaturą czasową lokalizację danych”, bez żadnych autoryzacji.

Google w Państwa strony na temat wsparcia :

“Można wyłączyć historię lokalizacji w dowolnym czasie. Wyłączysz historię lokalizacji, miejsca, które odwiedzasz są już przechowywane.”

Nie jest prawdą. Nawet z historii lokalizacji wstrzymane, niektóre Google aplikacje automatycznie przechowywać dane o lokalizacji z sygnaturą czasową bez pytania. (Jest to możliwe, mimo, że jest to pracochłonne go usunąć.)” AP post stwierdza.

“Na przykład Google sklepy migawka gdzie jesteś, po otwarciu jedynie jego mapy app. automatykę pogodową codzienne aktualizacje na Android telefony pinpoint mniej więcej gdzie jesteś.”

“I niektóre wyszukiwania, które mają nic wspólnego z lokalizacji, takich jak”chocolate chip cookies”lub”dzieci zestawy nauki,”wskazać swoje dokładne szerokości i długości geograficznej — dokładne do stóp kwadratowych — i Zapisz go na koncie Google.”

Associated Press wykorzystał dane dotyczące lokalizacji ze smartfonem z systemem Android z historii lokalizacji wyłączone, aby utworzyć mapę przemieszczenia naukowca Gunes Acar.

Danych kreślone na mapie zawiera rekordy Dr Acar podmiejskiej na dwie wycieczki do Nowego Jorku i wizyty High Line park, Chelsea Market, Hell’s Kitchen, Central Park i Harlem inne znaczniki na mapie, a także Acar na adres domowy.

“Prywatności problem dotyczy niektórych dwa miliardy użytkowników urządzeń, które uruchomić Google’s Android obsługi oprogramowania i setki milionów użytkowników na całym świecie iPhone, którzy opierają się na Google dla map lub Szukaj.” AP mówi.

Google odpowiedział na badaniu AP z następującym stwierdzeniem:

“istnieje wiele różnych sposobów, że Google może używać usług lokalizacyjnych do poprawy doświadczenia ludzi, w tym historię lokalizacji, sieci Web i aktywność w aplikacji i przez urządzenia poziom Usługi lokalizacji. Oferujemy jasne opisy tych narzędzi i rozbudowane opcje tak ludzi można je włączyć lub wyłączyć i w każdej chwili usunąć swoje historie.”

Użytkownicy mogą uniemożliwić zbieranie ich lokalizacji, wyłączając “Web i aktywność z aplikacji” ustawienie, jednak Google Google będzie przechowywać przechowywanie markery lokalizacji.

W każdym razie co użytkownicy zrobić jest, przejdź do przeglądarki internetowej, a następnie do myactivity. google .com, wybierz “Aktywnością” i wyłączyć “Web & aplikacji aktywność” i “Historię lokalizacji” funkcje”.

Dla urządzeń z systemem Android:
Przejdź do “Security & lokalizację” ustawienie, wybierz “Prywatność” i dotknij opcji “Lokalizacja” i przełączyć go wyłączyć.

Dla urządzeń z systemem iOS:
Google mapy użytkownicy mogą uzyskać dostęp do usługi lokalizacji Ustawienia → Prywatność i zmienić ich położenie, ustawienie na ‘Podczas korzystania’ aplikacji.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *